Utbildning till Fytoterapeut/Örtterapeut

Fakta

Startdatum: 11-12 februari 2023

Föreläsningar:  en helg/mån i ett år
Tider:  Kl 9-16
Plats:  Järntorget 7 Göteborg
Pris:   27 000 kronor
Anmälan:
marie@ortmedicinskaskolan.se;
tel
0730-33 99 01

 

Utbildningen till fytoterapeut startar i februari varje år i Göteborg. Det är en utbildning för dig som vill arbeta med örtmedicin eller för dig som bara vill lära dig mer om hur du kan behandla dig själv och din familj. Kursen är på 200 timmar fördelat på 12 helger, en helg /månad.  I juni och september även fredagar.

Utbildningen är godkänd av Komplementärmedicinska Riksförbundet där du kan teckna försäkring samt medlemskap efter godkänd examen.

Vi är i stora rymliga lokaler där vi kan hålla avstånd.

 

Omfattning 

Du får lära dig att använda över 150 olika örter. Hur du behandlar/förebygger olika sjukdomstillstånd, verksamma beståndsdelar, kontraindikationer och beredningar. En helg är vi i Botaniska trädgården för att du ska lära dig identifiera ca 60 olika örter. Vi tillverkar salvor, omslag och hår- och hudvårdsprodukter med örter som bas. Två helger ägnas åt kost och näring som är en viktig del i behandlingen av klienten. De två sista helgerna får du lära dig Kinesiologi, som är en teknik där du kan testa vilka örter och näringsämnen din klient behöver eller inte tål.

Välkommen att läsa mer om kursschemat och all praktisk information.